Perfecte balans tussen zakelijk en sfeervol

kantoorstyling Brinkbox in Ede

Hoe zorg je voor een huiselijke sfeer in een bedrijfspand? Voor deze uitdaging werden we gevraagd door Brinkbox in Ede. De specialist in zeecontainers had de wens om het kantoor een sfeervolle uitstraling te geven. “Een huiselijke werkplek voor ons en ons team. Maar hoe pak je dat aan? Onze zoektocht begon bij Niels, interieurstylist bij De Espeterhoeve”, vertelt Daan van Welsum, eigenaar van Brinkbox. “Samen verzamelden we ideeën voor een zachtere uitstraling voor ons kantoorpand, waarna Niels met een verrassend voorstel kwam.” 

Kiezen voor kleur

Het uitgangspunt van het nieuwe interieur? “Kiezen voor kleur. Door voor een match met de huisstijl te gaan, krijgt het kantoorinterieur meteen een heel eigen sfeer”, legt Niels uit. “De bedrijfskleuren van Brinkbox vormen de basis, te beginnen bij de fauteuil van Meubitrend in een diepblauwe kleur. Het vloerkleed van De Munk Carpets bij de entree sluit hierop feilloos aan. Door de blauwe tinten consequent door te voeren, creëren we een mooi geheel.”

Statement

Als je de entree binnenstapt van Brinkbox, kan het niet anders dan dat je oog valt op de prachtige hoge zwarte potten met frisgroene planten. Door te kiezen voor blikvangers van formaat, maak je een statement en zorg je voor eenheid, legt Niels uit. “Bovendien geven planten meteen die huiselijke en gezellige sfeer, waarnaar Brinkbox op zoek was. De spiegel van By Boo aan de muur zorgt voor diepte en geeft de entree een ruimtelijke indruk.”

Moois aan de muur

“Er zijn veel witte wanden in ons kantoor. Om deze te doorbreken en om warmte aan te brengen in het kantoor, waren we op zoek naar schilderijen”, vertelt de eigenaar van Brinkbox. “Niels verraste ons met deze doeken van DM at home. Precies wat we zochten. De combinatie van rust en eenvoud met de moderne uitstraling zorgt ervoor dat de doeken perfect passen in het interieur.”

Op de werkplekken in de bespreekkamer maken de vazen met zijden boeketten en de decoratie van Gommaire het af. “Juist door hieraan extra te aandacht te besteden en te kiezen voor tijdloze stukken met oog voor detail, krijgen de ruimtes een hele sfeervolle uitstraling”, zegt Niels. “Met als resultaat de stoere huiselijke sfeer die we voor ogen hadden.”