Taartwedstrijd bij De Espeterhoeve

Hou jij van bakken? Verdubbelen de aanmeldingen voor jouw feest als men er lucht van krijgt dat je jouw befaamde taart maakt? Kan je niet wachten om jouw creatie te laten proeven door onze professionele jury? Doe dan mee met de taartwedstrijd tijdens de Oktober Woonmaand! 

 

De vakjury

Een paar maanden geleden zag je ze nog aan het bakken bij Heel Holland Bakt. Nu verwelkomen wij ze als vakjury tijdens de taartwedstrijd. Doe mee en laat jouw creatie op 7 oktober beoordelen door finalist Tom, Inge en natuurlijk onze ‘eigen’ interieurstylist Marieke.


Tips en wedstrijdregels van de jury:

  • Je maakt één originele taart 
  • Er is balans in de verhoudingen; smaken die elkaar versterken en afwisselende structuren. Bijvoorbeeld een zachte vulling en een knapperige bite. Tip: laat je taart een keer voorproeven door familie en vrienden en perfectioneer jouw baksel!
  • Wij houden van een mooi plaatje, maar raden het gebruik van fondant en marsepein af. Zorg dat je taart er super lekker uitziet, maar wel met eetbare en natuurlijke materialen.
  • Vergeet ook de presentatie niet, zorg dat deze helemaal klopt. Je presenteert je taart op een meegebracht plateau. Je totale presentatieruimte is 50 x 50 cm.
  • Maak gebruik van bronvermelding als je geen eigen recept gebruikt.
  • Bij het inleveren van de taart lever je ook jouw werkwijze en een lijst met gebruikte ingedriënten aan. 
  • De juryleden beoordelen de taart op smaak, uitstraling en orginaliteit. 

Meedoen? Zo werkt het. 

Stuur een mail naar info@espeterhoeve met jouw voor- en achternaam, je adres en telefoonnummer en de naam van je taart. Je deelname is pas definitief, nadat wij je een bevestiging hebben gestuurd. Er is een maximaal aantal deelnemers mogelijk, dus VOL = VOL. Deze bakwedstrijd is bedoeld voor hobbybakkers. Alle exacte tijden en instructies ontvang je een aantal dagen van tevoren. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 7 oktober. Je bakt je taart thuis en levert deze in tussen 17:00 en 18:00 uur. Om 19:30 is de uitslag en prijsuitreiking. 

De prijzen

De winnaars krijgen een leuke prijs en worden vermeld op onze website en in de krant:

  • 1 e prijs: Een Espeterhoeve cadeaubon á 100 euro én het Heel Holland Bakt Bakboek met krabbels van de jury
  • 2 e prijs: Een prachtig boeket bloemen op een mooie vaas
  • 3 e prijs: Een fantastisch bakpakket

Heb jij er al zin in? Meld je dan aan voor uiterlijk 30 september 2022. VOL = VOL. Dus mail snel en... Bakken maar!