recept
Petitfour
Wat heb je nodig?
Voor het bitterkoekje (bodem)
330 gram bitterspijs en 1 eiwit
Voor het toefje
1 pak mix voor botercrème (Bakzolder)
150 gram ongezouten roomboter op kamertempratuur en 125 ml water
Voor de topping
1 bakje gebaksglazuur (Bakzolder)
En pure smeltchocolade
En verder…
2 spuitzakken en een rond spuitmondje
> Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed de ingrediënten voor het bitterkoekje met koude handen en laat het een half uur in de koelkast koud worden. > Maak er vervolgens bolletjes van ter grootte van een pepernoot en leg ze op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de bolletjes. Bak de bitterkoekjes in 10 – 20 minuten gaar in de oven. Laat daarna de bitterkoekjes afkoelen. > Maak eenmaal het recept van de Bakzolder botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem een spuitzak met een glad spuitmondje en vul deze met de gladde en romige botercrème. Maak een mooie strakke toef op het bitterkoekje en zet de koekjes met de toefjes erop een uur in de vriezer. > Smelt het glazuur langzaam in de magnetron tot het vloeibaar is. Dip vervolgens een voor een de toefjes in het glazuur en laat ze uitdruppen. Doordat het toefje bevroren is, stolt het glazuur direct. > Smelt pure chocolade en doe dit in een spuitzak. Knip een hele kleine opening in de spuitzak. Maak strakke streepjes over de petitfours. Laat de gebakjes op tempratuur komen voor je serveert.