Eigentijdse trends in wonen

decoratie

Een tafel gezellig aankleden

Tips voor de aankleding van een tafel

Een goede voorbereiding is het halve werk
Maak een lijstje van alles wat je nodig hebt: servetten, tafelversiering, tafelpapier of tafelkleed, placemats en onderleggers, etc.
Denk ook erover na wie waar gaat zitten. Voor een etentje met twee tot vier personen is dit niet zo belangrijk, maar als je een groot familiefeest organiseert, kan het toch handig zijn om een tafelschikking te maken.

Kleurthema van je tafel
Het servies wat wij hebben bij de Espeterhoeve is van Bunzlau Castle. Dit is zo'n duidelijk stijl en sfeer dat je direct een kleurthema te pakken hebt, zodra je een of een aantal onderdelen uit het servies kiest. 

Kleurthema van je tafel
Gebruik een tafelbeschermer onder je tafelkleed, bijvoorbeeld een molton. Voorkom hiermee dat alles wat erop staat gaat schuiven. Daarnaast demp je zo het geluid.

Een centraal bloemstuk
Gebruik een mooi bloemstuk als centraal stuk op tafel. Let erop dat de gasten elkaar goed kunnen blijven zien. Kies daarom voor een lage vorm. Gebruik bijvoorbeeld ook kleine pareltjes, kiezeltjes of figuurtjes over de tafel. Niet te veel en houdt het rustig voor een stijlvol resultaat.

Vergeet de stoelen niet
Denk ook aan de stoelen bij het decoreren van een tafel. Maak bijvoorbeeld leuke strikken of kies voor kleine bloemvaasjes die je subtiel aan de leuning hangt. Wij denken graag met je mee!